Jste zde

Nový výkonný průmyslový počítač Automation PC 4100

Mezi horké novinky letošního roku patří i nový průmyslový počítač B&R řady APC 4100, který využívá 11. generaci procesorů Intel Core a Xeon s OS Windows 10 IoT Enterprise. Je tak velmi vhodný pro nejnovější aplikace strojového učení, vidění, digitálních dvojčat či prediktivní údržby a monitorování.

Průmyslové stroje a jejich software jsou stále složitější a náročné na data. S novým Automation PC 4100 společnost B&R odpovídá na volání po kompaktním a perspektivním průmyslovém PC se špičkovým výkonem, který má nabízet nejmodernější PC design a širokou škálu modulárních rozhraní. Počítač APC 4100 má být „odolný vůči budoucnosti", což znamená, že by měl být schopen dlouhodobě (v následujícím desetiletí) plnit požadavky moderních automatizačních aplikací, monitorování a diagnostiky. I proto je APC 4100 vybaven 11. generací procesorů Intel. Současně má sloužit jako nástupce dosluhující oblíbené řady APC 910.

Porovnání rozměrů nové řady průmyslových počítačů B&R Automation PC 4100 s nižšími řadami APC 3100 a 2200.

Základní parametry APC 4100

Nástupce oblíbeného APC 910 lze individuálně přizpůsobit požadavkům zákazníka. Poskytuje působivou kombinaci osvědčených funkcí a nejnovější PC technologie s přizpůsobitelným výkonem CPU. Karty PCI Express a kompaktní možnosti rozhraní usnadňují přizpůsobení průmyslových počítačů B&R téměř jakékoli aplikaci. I po instalaci zůstávají možnosti dodatečné montáže otevřené po celou dobu životnosti zařízení pro maximální bezpečnost investice.

Každý průmyslový počítač Automation PC 4100 je sestaven na zakázku, testován při plném využití všech rozhraní a může být dodán připravený k použití s předem nainstalovaným softwarem a obrázky specifickými pro zákazníka. Nastavení systému BIOS lze také konfigurovat podle specifikací uživatele a zamýšleného použití. Vlastní přední kryty či konfigurace operačního systému umožňují každému zákazníkovi přizpůsobit svůj počítač jeho individuálním potřebám a logistickým procesům.

Výbava a rozhraní nové řady průmyslových počítačů B&R Automation PC 4100.

Nabídka hlavních CPU sahá od Intel procesorů Celeronu až po výkonné Xeon a lze jej tak přizpůsobit jakékoli aplikaci. Hlavní paměť lze rozšířit až na 64 GB RAM a podporuje také technologii ECC (kód opravy chyb). V závislosti na zvolené velikosti pouzdra lze navíc přidat až tři karty PCI Express. To umožňuje implementovat komplexní grafické aplikace s 3D animacemi a kamerovými systémy. Také lze integrovat moduly různých Fieldbus rozhraní (tedy průmyslových sběrnic), nepřerušitelný zdroj napájení nebo další Ethernet rozhraní. Díky robustní konstrukci, zejména u bezventilátorových variant, zajišťuje APC 4100 prakticky bezúdržbový nepřetržitý provoz i v náročných provozních podmínkách.

Základní parametry nové řady průmyslových počítačů B&R Automation PC 4100.

Operační software pro APC 4100

Z pohledu softwaru je APC 4100 vybaven nejen operačními systémy Windows nebo Linux, ale vlastním operačním systémem Automation Runtime pro práci v reálném čase. Také jej lze efektivně použít jako vysoce výkonný řídicí systém pro složité stroje a linky. B&R Hypervisor software totiž umožňuje paralelní používání uvedených operačních systémů na jednom počítači. Díky OS Windows nebo Linux však APC 4100 může fungovat i jako Edge Controller, předzpracovávat velké množství dat a poté předávat shromážděná data do cloudové aplikace.

Aktuálně standardní je v tomto směru operační systém Windows 10 IoT Enterprise s desetiletou podporou a dostupností. Nicméně APC 4100 je uzpůsoben pro následné použití novějších OS Windows a Linux.

Použití průmyslového počítače APC 4100

Škálovatelný výpočetní výkon s možností využití i nejnovějších serverových procesorů Intel Xeon je vhodný i pro velmi náročné aplikace, jako jsou: umělá inteligence, sběr a vyhodnocení dat a prediktivní údržba. Byl totiž speciálně vyvinut pro vysoké požadavky na strojové učení, vidění a digitální dvojčata, stejně jako inovativní logistiku, zajištění kvality nebo výrobní koncepty. Z pohledu robustnosti a vysoké spolehlivosti je APC 4100 vyroben tak, aby vydržel drsné průmyslové podmínky a zajistil trvalý / nepřerušovaný provoz.

Vzhledem k tomu, že rozměry APC 4100 jsou i při vyšším výkonu srovnatelné s předchůdcem modelu APC 910, jsou také snadno realizovatelné dodatečné montáže, například když probíhá rozšíření nebo modernizace závodu na vyšší výkon nebo efektivnější řízení a monitorování.

Výkonné průmyslové počítače B&R Automation PC 4100 umožňuje řídit celé moderní linky i s funkcemi zpracování velkého množství dat v rámci SQL databází nebo strojového vidění.

Odkazy:

Hodnocení článku: