Jste zde

Kontroléry Unipi zvyšují efektivitu v živočišné výrobě

Italská společnost integrující technická řešení v oblasti IoT využívá jednotky Unipi Patron S107 pro běh vlastní softwarové platformy v oboru průmyslové automatizace.

Italská společnost Innovation system S.r.l. se specializuje na návrh a konstrukci hardwaru a softwaru pro řízení, správu a dohled nad technologickými systémy. Zaměřuje se na systémovou integraci, IoT, energetickou účinnost, strojové učení a Big Data.

Systém OnLogic pro programování průmyslových regulátorů se společnost Innovation system rozhodla nabídnout svým zákazníkům společně s výkonným PLC a zjednodušit tak možnost inteligentní automatizace technologií. Hardware musel disponovat mnoha parametry:

  • otevřená platforma běžící na operačním systému Linux
  • jednoduchý aplikační přístup k periferiím (Modbus TCP)
  • výkonný procesor s eMMC pamětí s vyšší spolehlivostí oproti microSD kartě
  • 1-Wire sběrnice
  • ethernetový port pro síťovou komunikaci
  • sériové linky RS485 a RS232

Na základě požadavků si společnost vybrala jednotky Unipi Patron S107, které navíc nabízí možnost zakázkového řešení pro konkrétní potřeby daného projektu. Skvěle se zákazníkovi hodí díky své kompaktní konstrukci, sériovému rozhraní a množství užitečných vstupů a výstupů pro lepší provoz v terénu. Jednotky Unipi jsou navíc díky své otevřenosti ideální platformou pro řešení OnLogic.

Společnost Innovation system pomohla svému zákazníkovi zvýšit efektivitu v živočišné výrobě pomocí jednotek Patron S107. Systém využívá PLC jako centralizovaný řídicí hardware, který umožňuje přímé ovládání ochlazovacích zařízení. Tato technologie dokáže automaticky přizpůsobit tepelné podmínky a vlhkost okolním vlivům, čímž snižuje plýtvání energií.

 

Hodnocení článku: