Jste zde

Kontroléry Unipi s novou verzí Mervis 2.6.5

Unipi technology představuje nový Mervis ve verzi 2.6.5, který přináší řadu novinek, jako je podpora protokolu IEC 60870-104, nový protokol WattPrice, doplnění knihovny o nová zařízení a další.

Hlavní novinky v Mervis IDE

Dispečerské řízení s IEC 60870-104 
Mervis nově podporuje protokol IEC 60870-104 využívaný v dispečerském řízení FVE, certifikovaný pro ČEZ.

Spotové ceny energií 
Nový protokol WattPrice umožňuje získat spotové ceny energií v České republice. PLC ví, kdy je elektřina nejlevnější, a zákazník může reagovat například efektivním řízením prodeje elektřiny.

Přehlednější konfigurace 
Vlastnosti PLC a konfigurace RT (runtime) jsou nyní odděleny a nastavení síťových rozhraní v rámci konfigurace RT probíhá novým způsobem. Vše je tak pro uživatele přehlednější a jednodušší.

Nové definice Modbus zařízení 
Knihovna je doplněná o mnoho nových definic Modbus zařízení, jako jsou GoodWe či Grundfos. Uživatelé si tak jednoduše v knihovně vyberou šablonu a ihned mají k dispozici informace z daného zařízení a nemusí ztrácet čas manuálním definováním.

Novinky v Mervis OS

Změna TCP portu na 50200 
TCP port Modbus serveru vstupů a výstupů byl u zařízení Unipi (Patron, Neuron, Gate, Unipi 1.1 & 1.1 Lite) změněn na 50200. Díky tomu je port 502 volný a z kontroléru lze snadno vytvořit serverové Modbus zařízení na portu 502, takže se mohou připojit i zařízení, která podporují pouze tento port. Aktualizované definice zařízení jsou součástí Mervis IDE.

Více informací o novinkách Mervis ve verzi 2.6.5

Hodnocení článku: