Jste zde

2D uchopovací sada Schunk využívá kameru s umělou inteligencí

Jak lze v souvislosti s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků a zachováním zdrojů vytvořit flexibilní, efektivní a na budoucnost připravenou výrobu? Řešení spočívá v automatizaci. 2D uchopovací sada spolehlivě zvládá opakující se, monotónní manipulační úkoly a snadno se ovládá i bez odborného know-how.

S 2D uchopovací sadou mohou společnosti s malým úsilím implementovat inteligentní procesy typu Pick & Place (vybrat a umístit) pro náhodně uspořádané díly. Sada se skládá z kamery s objektivem, průmyslového počítače, softwaru AI a také z chapadla specifického pro danou aplikaci. Všechny komponenty jsou dokonale koordinovány a lze je kombinovat s jakýmkoli robotem a jakýmkoli ovladačem vyšší úrovně. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní je software AI zaučován v několika jednoduchých krocích a nevyžaduje žádné předchozí znalosti programování nebo zpracování obrazu. Jakmile je to provedeno, AI se sama trénuje a rozpoznává komponenty na základě charakteristických rysů, jako je tvar, velikost a barva. AI kompenzuje odchylky způsobené změnou světla, barvy nebo podmínek na pozadí. Unikátní je, že systém automaticky vypočítává uchopovací body pro použité chapadlo společně s detekcí objektu a parametry, jako je úhel natočení a šířka otevření, přenáší na řízení robota. Monotónní, opakující se třídící nebo logistické úkoly tak lze spolehlivě a snadno automatizovat.

Za tento produkt byla německá společnost Schunk  v dubnu oceněna cenou HERMES AWARD.

https://schunk.com/cz/cs/automatizace/aplikacni-sady/2d-grasping-kit/c/PGR_6516

Schunk bude vystavovatelem na Mezinárodním strojírenském veletrhu, který je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě. Zastoupeny jsou všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu.Hlavním tématem MSV 2024 je Průmysl 4.0 a digitální továrna. Mezi další zvýrazněná témata patří cirkulární ekonomika. Součástí veletrhu je špičkový doprovodný program složený z odborných konferencí, seminářů a workshopů na aktuální technická, obchodní a ekonomická témata.
Veletrh probíhá na Výstavišti Brno od 8.10. do 11.10.2024.
https://www.bvv.cz/msv

Hodnocení článku: