Jste zde

WHS v automatizaci výroby spoléhá na software a propojení strojů

IPM (Intelligent Production Management) je moderní systém pro kompletní řízení výroby, od plánování a logistiky až po automatizaci a řízení strojů. Díky všestrannosti systému a individuálnímu konstrukčnímu řešení automatizace na míru dokáže WHS-Handling propojit výrobní stroje a zařízení do jednoho integrovaného automatizovaného celku.

Softwarové řešení IPM, vyvinuté na nejmodernějších technologiích, je navrženo tak, aby splňovalo rozmanité výrobní potřeby současnosti i budoucnosti, zejména v oblasti komplexní kusové nebo malosériové výroby. IPM je ideální pro odvětví výroby nástrojů, forem, speciálních obrobků nebo prototypů ve strojírenském, automobilovém a leteckém průmyslu.

Řešení na bázi IPM nejsou jen o dodání softwaru. Jde o unikátní kombinaci funkčního a vyladěného softwaru s individuálně navrženou automatizací ERP systémem a výrobními stroji zákazníka. Toto spojení zaručuje promyšlený proces automatizace podle specifických potřeb a přání v oblastech, které by s běžnými prostředky nebylo vůbec možné automatizovat.

IPM nabízí řešení pro komplexní řízení výroby na 3 úrovních – od plánování a logistiku přes optimalizaci až po samotnou automatizaci a řízení strojů. Díky všestrannosti systému, společně s konstručním řešením na míru, lze propojit výrobní stroje a zařízení do jednoho integrovaného automatizovaného celku.

Automatizované plánování

Plán výroby je generován automaticky na základě termínů objednávek, dostupnosti strojů a priorit nebo požadavků zákazníka. Tato klíčová funkce IPM umožňuje maximalizovat využití strojů, zvýšit celkovou efektivitu a minimalizovat prostoje. Dynamický a adaptivní přístup systému automaticky přizpůsobuje plánování změnám priorit nebo příchozí naléhavé zakázce. Výrobní proces zůstává pružný a pohotový, což zajišťuje optimální výkonnost v neustále se měnícím prostředí výroby.

Plynulá výroba

Na úrovni výrobní buňky jsou všechny jednotlivé procesní kroky a úkoly prováděny podle dynamicky generovaného plánu, aktuálního vytížení strojů a přidělení zdrojů. Prostřednictvím všestranného rozhraní lze propojit, spravovat a řídit výrobní stroje, zařízení a roboty v rámci jednoho integrovaného automatizačního celku. Díky tomu je IPM schopno zajistit plynulou výrobu s optimalizovaným tokem dílů a s maximální efektivitou.

Monitorování v reálném čase

Sledování všech klíčových ukazatelů výkonnosti a stavů výroby je samozřejmostí. Od měření využití strojů, přidělování prostředků, protokolování a správu událostí, až po monitorování stavů stroje. IPM poskytuje jednoduchý a přehledný přístup k datům pro všechny uživatele.

Navštivte WHS-Handling v pavilonu "P" ve stánku 118, kde rádi představí svá řešení u šálku dobré kávy, kterou připraví originální robot.

https://whs.cz/ipm/cs/

WHS bude vystavovatelem na Mezinárodním strojírenském veletrhu, který je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě. Zastoupeny jsou všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu.Hlavním tématem MSV 2024 je Průmysl 4.0 a digitální továrna. Mezi další zvýrazněná témata patří cirkulární ekonomika.Součástí veletrhu je špičkový doprovodný program složený z odborných konferencí, seminářů a workshopů na aktuální technická, obchodní a ekonomická témata.
Veletrh probíhá na Výstaviští Brno od 8.10. do 11.10.2024.
https://www.bvv.cz/msv

 

 

Hodnocení článku: