Jste zde

Průmyslové ventilátory ebm-papst: Široký výběr pro každou aplikaci

Hledáte spolehlivý průmyslový ventilátor? Objevte 7 nových typů od ebm-papst pro různé aplikace. V nabídce SOS electronic najdete moderní řešení i náhrady za starší modely.

Ventilátory do průmyslu od ebm-papst není třeba nijak zvlášť představovat. Patří mezi světovou špičku, která v mnoha případech nastavuje průmyslové standardy v různých třídách ventilátorů. V portfoliu ventilátorů ebm-papst najdeme relativně jednoduché, ale i „top-class“ sofistikované ventilátory s extrémně úspornými motory, důmyslnou geometrií lopatek a s širokými možnostmi elektronického řízení otáček pro široké spektrum průmyslových aplikací.

„Relativně často se však v SOS electronic setkáváme i s požadavkem na náhradu nějakého konkrétního typu, tzv. retrofit. V mnoha případech jsme schopni i po letech dodat úplně stejný typ, jaký používáte. V případě, že původní model je už nedostupný, ve spolupráci s výrobcem dokážeme navrhnout nejbližší podobný produkt, který může být plnohodnotnou náhradou,“ říká na úvod Martin Brestovič, produktový specialista SOS electronic.

Rozšíření nabídky ventilátorů ebm-papst v SOS electronic

Náš sortiment axiálních a  radiálních (centrifugálních) ventilátorů průběžné rozšiřujeme o zajímavá řešení podle aktuálních požadavků na trhu. Nedávno jsme do naší nabídky zařadili 7 spolehlivých ventilátorů na všeobecné použití. 

Axiální ventilátory ebm-papst

  • W2E250-HL06-01 – 280 x 80 mm, 230 VAC, 1865 m3/h. Je to středně velký, univerzálně použitelný axiální ventilátor pro různé aplikace, tzv. dobrá „klasika“, s hliníkovým tělem, ocelovými lopatkami a integrovaným kondenzátorem.
  • 8454/2H4P – 80 x 25 mm, 24 VDC, 6,8 W, 117 m3/h, tacho, PWM. Malý, 8cm axiální ventilátor i se signálem o otáčkách (tacho) a s možností řízení otáček přes PWM, který je vhodný především na větrání malých a středně velkých zařízení. Životnost až 60 000 hod. při 40 °C. 
  • S4D500-AM03-01 je AC axiální ventilátor HyBlade®, 565 x 210 mm, 400 VAC, 730 W, 5860 m3/h. Je to výkonný trojfázový ventilátor vhodný na zapojení trojúhelník/hvězda – Δ Y, připojení přes terminál box s tepelnou ochranou motoru (thermal overload protector – TOP, 2 signální vodiče). 
  • A4D300-AS34-02 – D 300 x 73 mm, 400 VAC, 68 W, 1400 m3/h, ball. Axiální ventilátor s trojfázovým motorem na zapojení do hvězdy – Y. Je to univerzální, poměrně tichý a spolehlivý ventilátor na všeobecné použití. 
  • W4D400-CP12-31 – D 402 x 117 mm, 230/400 VAC, 185 W, 2595 m3/h. Výkonný axiální ventilátor s integrovanou mřížkou, vhodný na zapojení do hvězdy – Y při 400 VAC, anebo do trojúhelníku – Δ při 230 VAC. I tento typ patří ke spolehlivé klasice na všeobecné použití.

Radiální ventilátory ebm-papst

  • RER125-19/56 – 138 x 40 mm, 230 VAC, 19 W, 104 m3/h. Centrifugální, prostorově úsporný radiální ventilátor, ale s velkým tlakovým ziskem díky odstředivé (centrifugální) konstrukci. 
  • R3G175-RG19-06 – D 175 mm, 230 VAC, 115 W. Technicky velmi vyspělý centrifugální ventilátor série RadiCal s úsporným EC motorem a širokými možnostmi řízení otáček (0 – 10 VDC/PWM), signálem tacho, funkcí soft start, pokročilou elektronickou ochranou motoru a s maximálními otáčkami až 4200 rpm.

Balení na míru zvyšuje bezpečnost při přepravě ventilátorů

Pro správné fungování průmyslového ventilátoru je důležité i to, aby vám byl ventilátor doručen nepoškozený. I malé, někdy sotva viditelné, poškození (např. deformace lopatek apod.) může mít za následek nevyváženost rotoru a následné zvýšené vibrace a hlučnost při provozu.

Proto balení ventilátorů v SOS electronic věnují zvýšenou pozornost. Ventilátory, které jsou náchylné k poškození nárazy při přepravě, balí navíc do speciálních – na míru zhotovených – obalů z pěnového materiálu.

Tak jak jsme zmínili v úvodu, kromě širokého sortimentu nejmodernějších průmyslových ventilátorů z produkce ebm-papst vám u SOS electronic obvykle zajistí i náhradu za starší typy. 
„Pokud hledáte náhradu za ventilátor ebm-papst a nenašli jste ji v našem sortimentu, pošlete nám jeho přesné označení nebo fotku výrobního štítku a my vám rádi pomůžeme najít plnohodnotné řešení,“ dodal Martin Brestovič na závěr. 
Přímo ze skladu SOS electronic vám nabízí široký sortiment axiálních a radiálních ventilátorů do průmyslu od společnosti ebm-papst. Všechny další modely vám rádi zajistí na objednávku za výhodných podmínek přímo od výrobce.

Máte zájem o více informací k produktům společnosti ebm-papst nebo o technické poradenství při výběru produktu? Případně máte jinou otázku nebo požadavek? Kontaktujte SOS electronic.

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.