Jste zde

Margo: vzniká otevřený standard pro interoperabilitu edge technologií

Na veletrhu Hannover Messe oznámili zakládající členové ABB, B&R, Capgemini, Microsoft, Rockwell Automation, Schneider Electric a Siemens spolupráci, jejímž cílem je zajistit interoperabilitu pro ekosystémy průmyslového internetu věcí.

Iniciativa Margo, kterou pod svá křídla vzala Linux Foundation, a je otevřená dalším zájemcům, odvozuje svůj název z latinského slova pro "okraj" a bude definovat mechanismy pro interoperabilitu mezi aplikacemi, zařízeními a orchestračním softwarem v edge prostředí průmyslových ekosystémů. Margo zejména usnadní spouštění a kombinování aplikací od libovolného člena ekosystému nad hardwarem a systémem jakéhokoli jiného člena. Margo si klade za cíl splnit svůj slib interoperability prostřednictvím moderního a agilního přístupu s otevřeným zdrojovým kódem, který průmyslovým společnostem přinese větší flexibilitu, jednoduchost a škálovatelnost při přechodu na digitální transformaci ve složitých prostředích s více dodavateli. 

"Rychlejší zvládnutí efektivity, flexibility a kvality než u konkurence je klíčem k úspěchu v dnešním průmyslovém světě," řekl Bernhard Eschermann, technický ředitel ABB Process Automation. "Digitalizace může pomoci tyto výhody naplnit, ale digitální ekosystémy vyžadují robustní, bezpečný a interoperabilní rámec v edge prostředí, který propojí provoz a informační technologie. Pro společnost ABB, která je dlouhodobým zastáncem otevřených automatizačních systémů, je klíčem k dosažení tohoto cíle iniciativa spolupráce zaměřená na budoucnost, jako je Margo."

Interoperabilita je klíčem k digitální transformaci ve velkém měřítku 
"Čím více zdrojů získáte, tím lépe se můžete rozhodovat," vysvětluje Florian Schneeberger, technický ředitel divize ABB Machine Automation (B&R). "Zatímco výhody digitalizace rostou s rozsahem, rostou i výzvy spojené s orientací v heterogenních průmyslových ekosystémech. Proto je interoperabilita tak zásadní pro uvolnění plného potenciálu digitalizace. Umožňuje organizacím přijímat a škálovat průmyslová řešení IoT plnou rychlostí bez velkých týmů IT specialistů."

V březnu 2024 se ABB stala členem Linux Foundation. To společnosti umožní dále zvýšit úsilí o podporu otevřené komunitní spolupráce, což pomůže odemknout inovace a umožnit zákazníkům lepší produkty a zkušenosti. To dále posiluje závazek ABB k systémům založeným na otevřených standardech.

V živé panelové diskuzi na veletrhu Hannover Messe se sešli zástupci šesti zakládajících členů, aby představili svou vizi interoperability edge v průmyslovém internetu věcí a apelovali na podobně smýšlející kolegy z oboru, aby se připojili ke komunitě a přispěli k budování smysluplného a efektivního standardu. Záznam panelové diskuze bude k dispozici na www.margo.org

https://blog.se.com/datacenter/edge-computing/2024/04/16/what-is-margo-initiative/

Hodnocení článku: