Tradičně vystoupí zástupci dodavatelských společností s přednáškami týkajících se technologií a možností implementací do výrobních provozů. Program doplní zástupci potravinářských podniků s případovými studiemi a představitelé oborových organizací. Chybět nebude výstava, kde bude prostor jak pro fyzický kontakt s produkty tak také individuální jednání.
Konference se koná v rámci veletrhu Laborexpo, který je zaměřen na laboratorní techniku a koná se ve dnech 20. – 21. září 2017. Vstup na veletrh je bezplatný! Vstup na konferenci je pro zástupce výrobních podniků bezplatný. Více informací o registraci zde.
Akce je určená: zástupcům výrobních podniků ve všech oblastech potravinářské výroby, výroby nápojů, pekařské produkce, výroby výživ, či krmiv apod. Zveme zástupce výrobních úseků – výrobní, technické ředitele, ředitelé IT úseků, top management, jednatele, investiční ředitele, apod.
Více informací na: http://www.konference-tmi.cz/popis-konference-potraviny-2017.html
Program:
9.00 - 9.30
|
Registrace
|
9.30-9.50
|
Aktuální vývoj potravinářského sektoru a možnosti jeho podpory
Ing. Jindřich Fialka, ředitel odboru potravinářského,
Ministerstvo zemědělství ČR
|
9.50-10.10
|
Co digitalizace v potravinářství přináší a jaké jsou trendy
Jiří Jakoubek, consulting, PricewaterhouseCoopers
Česká republika s.r.o.
|
10.10-10.40
|
Rozváděče pro potravinářský průmysl
Leoš Blažek, product manager, Rittal Czech s.r.o.
|
10.40-11.10
|
Ať už jsou Vaše ingredience jakékoliv, představíme špičkové technologie pro potravinářské provozy
zástupce spol. ABB s.r.o.
|
11.10-11.35
|
B&R Orange Box – platforma IIoT pro stávající výrobní provozy
Pavel Jaroš, Václav Pravda, B+R automatizace, spol. s r.o.
|
11.35-12.00
|
Přestávka, občerstvení
|
12.00-12.20
|
Využití technologií ke snižování dopadu výroby na životní prostředí
Ing. Milan Lisý, Vedoucí engineeringu NESTLÉ Česko s.r.o.
|
12.20-12.45
|
Čištění průmyslových odpadních vod z potravinářského průmyslu
Ing. Michal Šubrt, ASIO NEW spol. s.r.o.
|
12.45-13.05
|
Váš start do Industry 4.0 – IO-Link řešení pro potravinářský průmysl
Ing. Zdeněk Zima, ifm electronic spol. s.r.o.
|
13.05-13.25
|
NIR vs. Wet Chemistry - Competition or Cooperation?
NIR vs. klasická chemie - Konkurence nebo kooperace
Mr. Ronny Pradon, FOSSj
|
13.25-13.50
|
Přestávka, občerstvení
|
13.50-14.10
|
Moderní řízení dávkových procesů včetně vazby na sběr a vyhodnocení výrobních dat - praktické implementace v pivovarnictví a dalších potravinářských procesech
Radim Novotný, SIDAT s.r.o.
|
14.10-14.30
|
Tvorba moderních automatizačních systémů, funkční model „továrny 4.0 - případová studie
Ing. Miloslav Kouba, Exif
|
14.30-14.50
|
Nároky na kvalitu stlačeného vzduchu používaného v potravinářském průmyslu
Marek Ledabyl, manažer Aerzen CZ s.r.o.
|
14.50-15.10
|
Specialisté na potravinářství – nasazení robotů v náročných prostředích
Jiří Samek, sales manager Stäubli Czech
|
15.10
|
Ukončení
|