Jste zde

PF 2016

Redakce serveru automatizace.hw.cz  přeje všem občasným i pravidelným čtenářům vše nejlepší do nového roku 2016, hodně úspěchů a nových nápadů.

Rok 2015 v České republice i EU byl ve znamení výrazného růstu průmyslové výroby. Zvýšené požadavky na výrobní kapacity při všeobecném nedostatku školených odborných pracovníků na trhu práce způsobily tlak na zvýšení efektivity výroby i organizace práce. Navíc mnoho evropských výrobců kvůli zvýšeným nákladům začíná přehodnocovat filozofii výroby v Číně a uvažuje či i již přistoupilo k návratu výroby do Evropy.

Tyto všechny faktory mnoho firem v ČR i EU doslova přinutilo zabývat se zvýšením automatizace výroby a lepšího elektronického sdílení dat a informací nejen v rámci svých zaměstnanců a jednotlivých pracovišť, ale i v rámci spolupráce se svými klienty na straně jedné a subdodataveli na straně druhé. Výsledkem tedy byla a je zvýšená rychlost v implementaci nových automatizačních a elektronických technologií v průmyslu.

Tento trend by pak měl pokračovat minimálně i v následující roce 2016. Usuzuji tak z osobních informací a rozhovorů se zástupci mnoha různých výrobců průmyslových strojů v ČR, Německu a Itálii. Většina z nich již měla na konci tohoto roku naplněnou svojí výrobní kapacitu zakázkami až do konce roku 2016. Tím vzniká prostor i pro nové začínající výrobce, kteří mohou přijmou zakázky, které jiné zavedené společnosti již nemohou splnit.

Proto za redakci serveru automatizace.hw.cz přeji všem v novém roce 2016 hlavně výdrž, pevné nervy a mnoho nových nápadů při realizaci svých zakázek a případně i trpělivost při komunikaci svými subdodavateli i klienty. K pozitivnímu výsledku při řešení různých problémů a situací nakonec vždy přispěje jen konstruktivní přístup a vzájemná rozumná domluva všech zúčastněných stran.

S pozdravem,

Antonín Vojáček,

redakce serveru automatizace.hw.cz

 

Hodnocení článku: