Jste zde

Ruler3000: Kompaktní design kombinuje vysokou přesnost s maximální rychlostí měření

SICK nyní rozšířil paletu 3D streamovacích kamer Ruler3000 o tři kompaktní modely Ruler3002, Ruler3004 a Ruler3010, které nabízí rychlost snímání 46 kHz, zorné pole 26,6 mm až 1,7 m, velmi krátké časy uzávěrky a výkonný 3R laser. Díky tomu se otevírají nové cesty pro spolehlivé zachycení i těch nejmenších detailů.

3D Kamery Ruler3000 jsou vybaveny jedinečným 3D senzorem CMOS, který je přizpůsobený pro náročné úlohy zpracování obrazu a poskytují vysoce spolehlivé výsledky měření. Senzor je kalibrovaný u výrobce a zjišťuje skutečný 3D tvar objektu nezávisle na jeho kontrastu nebo barvě. 3D kamery Ruler3000 se vyznačují přesnými hodnotami měření, výškovým rozlišením až 0,8 µm a 3 200 datovými body na profil.

Vysoká citlivost kamerového senzoru Ruler3000 na světlo zajišťuje přesnou inspekci také u velmi tmavých materiálů. Ruler3020 disponuje zejména zorným polem, které se ideálně hodí pro použití u bočnic pneumatik. Ruler3000 poskytuje robotu informace s milimetrovou přesností. Kamery Ruler3000 má laser i optiku umístěný v robustním pouzdru. Stačí rozbalit, připojit a začít s měřením. Koncept garantovaného zorného pole navíc zajišťuje bezproblémové uvedení do provozu. Přemístění z laboratoře do tovární haly lze tak provést velmi rychle. Pro snadnou instalaci a obsluhu jsou k dispozici softwarové komponenty Stream Setup a API GenIStream.

Vysoce kvalitní data i ve složitých aplikacích

V případě silných kontrastů a velmi rozdílných odrazů povrchu zvyšuje kvalitu obrazu funkce dvojité expozice. A to i v případě, že se v rámci jedné aplikace střídají velmi tmavé a vysoce lesklé povrchy. To zajišťuje dobrou kvalitu obrazu u vysoce reflexních lesklých povrchů i u povrchů s různými kontrasty. Surface+ je nová patentovaná technologie, která nabízí další rozměr obrazu, a tím zviditelňuje i velmi malé škrábance na hladkých površích. Tuto technologii lze použít také pro měření lesku na povrchu. Toho se využije při detekci barevných vad nebo vad nátěru. Konfigurační software Stream Setup poskytuje uživatelsky přívětivé nástroje pro snížení obrazového šumu a odstranění chybných dat. Uživatelsky přívětivé rozhraní Stream Setup usnadňuje integraci do stroje, zatímco GenIStream API usnadňuje programování pomocí jazyka C# a C++. Shoda s GigEvision a GenICam nabízí plug-and-play přístup k softwaru třetích stran jako je HALCON a LabVIEW. Díky softwarové platformě AppSpace je možné využívat širokou škálu nástrojů pro zpracování obrazu.

Kamery řady Ruler3000 se uplatní v aplikacích jako je kontrola elektronických a spotřebních součástek, desek plošných spojů a polovodičů nebo při výrobě a montáži vysokonapěťových baterií.

Více informací na https://www.sick.com/cz/prumyslove-zpracovani-obrazu/ruler3000

Nejen 3D kamery řady Ruler3000, ale i ostatní novinky z portfolia SICK budou prezentovány na mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. 

Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě. Hlavním tématem MSV je Průmysl 4.0 a digitální továrna, tedy digitalizace výroby, jeden z hlavních směrů inovačního procesu. Mezi další zvýrazněná témata patří cirkulární ekonomika – nakládání s materiálními zdroji. Mezinárodní strojírenský veletrh se koná na brněnském výstavišti od úterý 10. října do pátku 13. října 2023. Otevřeno bude denně od 9 do 17 hodin, poslední den do 16 hodin. Vstupenky jsou nejvýhodněji k dostání online. www.bvv.cz/msv/

Hodnocení článku: