Jste zde

Všichni, kdo dělají roboty budou na Hannover Messe 2018

ABB, Epson, Kawasaki, Kuka, Mitsubishi, Schunk, Stäubli, Universal Robots, Franka Emika nebo Yaskawa – takový je seznam firem přihlášených na veletrh HANNOVER MESSE 2018.

Firmy vyrábějící roboty, systémoví integrátoři a společnosti nabízející uchopovací techniku ukážou pod heslem vedoucího tématu „Integrated Industry – Connect & Collaborate“, jaká řešení dnes přispívají k vytvoření Smart Factory. Bez robotů a dopravních systémů bez řidiče si už dnes moderní výrobu neumíme představit.   Ve spolupráci člověk-stroj jsou nastavována stále nová měřítka.  Také neustále pokračuje trend, kdy si stále více malých a středně velkých podniků pořizuje cenově výhodná a flexibilní řešení s využitím robotů.    

„Spektrum řešení pro průmysl 4.0 branže robotiky je obrovské, “ říká Arno Reich, globální ředitel pro Automation v týmu veletržní správy HANNOVER MESSE. „Tato oblast je proto tak přitažlivá pro všechny návštěvníky veletrhu HANNOVER MESSE. Celý zpracovatelský průmysl zlepšuje procesy a výsledky své výroby prostřednictvím integrace průmyslových robotů, mobilních robotů, dopravních systémů bez řidiče nebo průmyslového zpracování obrazu.   Inovace jako senzitivní technika, řešení Pack-and-Place a skutečnost, že kolaborativní systémy už nevyžadují žádné fyzické zajištění, neustále rozšiřují možnosti jejich nasazení.“

Výrobci robotů, systémů pro zpracování obrazu a softwaru ukážou v rámci přehlídky Application Park Robotics, Automation & Vision v hale č. 17 inovace a poslední techniku.   Budou mezi nimi firmy jako Asentics, MVTec nebo poprvé také Q.Vitec. Společný stánek je pro návštěvníky zavedeným magnetem díky živým prezentacím mobilních robotických řešení a autonomních systémů.    Témata robotizace, automatizace a průmyslové zpracování obrazu budou hrát významnou úlohu také na fóru automatizace v hale č. 14.  Odborníci budou během svých přednášek hovořit o těchto tématech jak z vědeckého pohledu, tak z hlediska každodenní praxe.  

ROBOTICS AWARD 2018

HANNOVER MESSE udělí už poosmé cenu ROBOTICS AWARD za aplikační řešení robotů. Soutěže se mohou zúčastnit národní i mezinárodní podniky včetně institucí, jejichž produkty, projekty nebo technologie znamenají inovativní příspěvek pro řešení s podporou robotů v oblasti průmyslové automatizace, mobilních robotů nebo autonomních systémů.   Uchazeči o cenu veletrhu nemusí současně nutně být vystavovateli veletrhu HANNOVER MESSE. Soutěž dotovaná 10 000 eury proběhne pod patronací Dolnosaského ministerstva hospodářství, práce a dopravy.  Kandidáti mohou své podklady podávat až do 16. února 2018.  Předání ceny ROBOTICS AWARD proběhne na veletrhu HANNOVER MESSE během tiskové konference v úterý 24. dubna v 15.30 hodin.

http://www.hannovermesse.de/home

Hodnocení článku: