Jste zde

Nové laserové triangulační snímače vzdálenosti a polohy optoNCDT 1750

Laserové snímače optoNCDT 1750 měří vzdálenost a polohu v různých typech průmyslu jako například v automatizační technice, v automobilovém průmyslu, strojírenství a dalších. Nejvýznamnější novinkou je vyšší stupeň automatické kompenzace povrchu v reálném čase.

Nový model zachovává kompaktnost a robustnost jeho osvědčeného předchůdce ILD1700, na druhou stranu významně zvyšuje maximální vzorkovací frekvenci až na 7,5 kHz, přesnost a rozlišení. Jedná se o systém RTSC. Ten umožňuje rychlé a přesné měření na površích s měnícím se profilem a to také i na površích, které mění svůj charakter během měření. Typickým příkladem je měření gumy při výrobě pneumatik (matná/lesklá) nebo měření profilu zvlněného plechu.

Implementovány jsou rovněž i nové filtry pro eliminaci nežádoucích špiček a odlesků. Snímač nabízí datové rozhraní RS422 a také analogový výstup 4-20mA. K dispozici jsou také dva spínací výstupy a jeden vstup pro ovládání různých funkcí. Navíc inovativní laserový senzor nabízí uživatelsky přívětivé webové rozhraní, které umožňuje rychlou adaptaci na příslušnou měřicí úlohu předdefinovanými nastaveními. Vysoce přesné výsledky jsou tak generovány bez nákladné optimalizace. Lze také uložit až osm uživatelských nastavení.

Unikátní výkon v kombinaci se širokým spektrem funkcí udává triangulačnímu snímači vzdálenosti optoNCDT 1750 vedoucí pozici ve své kategorii. Snímač disponuje novými vyhodnocovacími algoritmy a vylepšenými komponenty a tím nabízí maximální přesnost a dynamiku. Spolehlivě měří i těch nejmenších součástech díky jeho malému měřícímu bodu. Snímač má extrémně kompaktní konstrukci a snadno se integruje do stísněných prostor.

Nově jsou k dispozici snímače optoNCDT 1750 s měřícími rozsahy 500mm a 750mm. Tento robustní a výkonný laserový snímač byl vyvinut speciálně pro použití v průmyslu a automatizaci, při realizaci měření na složitých površích jako jsou například částečně průhledných plastů a keramiky, dílů plošných spojů, atd.. Snímač ILD1750 lze použít v jakémkoliv prostředí a průmyslu jako například při výrobě elektroniky, v automobilovém průmyslu, obalovém průmyslu, strojírenství a automatizační technice.

íce infomací zde  https://www.micro-epsilon.cz/displacement-position-sensors/laser-sensor/optoNCDT_1750/ 
Distributor pro ČR: www.micro-epsilon.cz

Hodnocení článku: