Jste zde

Light & Building 2018 - Největší světový veletrh osvětlení a technologie budov

Datum: 
Neděle, 18. Březen 2018 - Pátek, 23. Březen 2018

Úsporné a efektivní využívání energie má v současném světě rostoucí význam. Tento trend reflektuje i veletrh Light+Building – jeho klíčovými tématy jsou digitalizace osvětlení a budovy jako zelené elektrárny. Cílem je dosažení většího pohodlí v kombinaci s kreativním designem, bezpečností a nižšími náklady na elektrickou energii v bytových domech, kancelářských budovách, obchodních centrech a dalších veřejných budovách.

Tato přehlídka představí zajímavý modelový projekt věnovaný budovám a jejich potenciálu účinně nakládat se zdroji za pomoci chytrého řízení energií. Návštěvníci se budou moci podívat, jak by v budoucnosti mohla vypadat decentralizovaná výroba elektrické energie z obnovitelných zdrojů a jak budova vybavená chytrou sítí dokáže vyrábět, využívat, skladovat a dodávat k životnímu prostředí přátelskou energii do chytré přenosové sítě.

Na neuvěřitelné výstavní ploše 240 000 m2 se představí 2600 vystavovatelů z celého světa. Vystavované produkty jsou pro přehlednost rozděleny do čtyř hlavních sekcí: světlo (venkovní a interiérové osvětlení, technická osvětlení pro soukromé i komerční interiéry, světelné zdroje, příslušenství), elektrotechnika (instalační technika, bezpečnostní systémy, kabely, vodiče, měřící a testovací přístroje), automatizace (řídicí systémy, komponenty systémů, automatizační systémy, plánování, výroba, projektování, údržba) a nově také software ve stavebnictví.

Na kongresu Building Performance se sejdou se zde experti z celého světa a budou ze všech možných úhlů zkoumat technologie obslužnosti budov. Sekce Light Focus se zaměří na problematiku osvětlení a Technology Forum, nová sekce organizovaná společně s Messe Frankfurt a Německou asociací elektrotechnického a elektronického průmyslu (Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. – ZVEI) i mnoha dalšími, se bude zabývat nejnovějšími trendy v elektrotechnice.

 

Design Plus powered by Light+Building je ceněná soutěžní přehlídka špičkových produktů vystavovatelů veletrhu Light+Building. Design Plus se koná po celou dobu veletrhu ve zvláštní expozici v hale 1.2. U soutěžních výrobků hodnotí mezinárodní porota expertů využitelnost, technologii, přátelskost k životnímu prostředí a design. Soutěž Design Plus se pořádá ve spolupráci Messe Frankfurt a Německé rady pro design (Rat für Formgebung).

Luminale, světelné show v nočním městě, si již vybudovaly mezinárodní renomé. Tento koktejl elektrizující zábavy, avantgardního umění a specializovaných přednáškových bloků si návštěvníci tradičně velmi pochvalují. V tomto roce Bude ve Frankfurtu a jeho okolí pro 200 000 návštěvníků připraveno přes sto světelných show a doprovodných akcí. Další informace najdete na: www.luminale.de

Vstupenky na veletrh si můžete zakoupit on-line za zvýhodněnou předprodejní cenu a vyhnout se tak čekání u pokladen ve Frankfurtu. Vstupenky slouží i jako jízdenka městské hromadné dopravy v celém Frankfurtu.

Více informací naleznete zde: https://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html