Jste zde

Cyklický tester EV baterií NI připraven na 1500V

Testování baterií pro elektrická vozidla vyžaduje nejen různé napěťové úrovně od 400 do 1500V a běžně až 150kW výkonu, ale také špičkový sběr dat a synchronizaci. HPS-17000 od NI tyto potřeby pokrývá a nabízí modulární design a potřebnou provozní spolehlivost.  

HPS-17000, zkonstruovaný tak, aby sloužil moderní laboratoři pro testování baterií, doplňuje portfolio cyklerů baterií NI a nabízí řešení, které je ideální pro testování v rychle se měnícím prostředí s neustále rostoucími požadavky.

Cyklické testování baterií vychází z potřeb vývoje pohonů elektrických vozidel. Různé napěťové úrovně baterií, kapacity i nabíjecí konfigurace zvyšují nároky na testy sestav. Nová generace bittery cyclerů HPS-17000 od NI poskytuje všechny nástroje, které laboratoře potřebují k testování baterií EV v požadovaném měřítku. Díky softwarovým schopnostem NI, odborným znalostem v oblasti návrhu hardwaru a modulárnímu přístupu mohou zákazníci škálovat své laboratoře, maximalizovat dobu provozuschopnosti a zlepšit výkon svých testů s dynamickou odezvou sub-ms a připravit laboratoře pro validaci baterií do budoucna. Stejné testovací vybavení pokrývá také potřeby testování invertorů nebo aplikace dynamometrů, má tento vysoce výkonný systém ve skříni standardizované sekce specifické pro napájení a aplikaci.

Technologie Time-Sensitive Networking umožňuje synchronizaci několika jednotek HPS-17000 až na mikrosekundu, takže cyklery umístěné desítky metrů od sebe mohou spolehlivě fungovat paralelně, což inženýrům poskytuje větší volnost při rekonfiguraci jejich testovacích provozů a přesunu zařízení po laboratoři, aby se maximalizovalo využití zařízení. Tato synchronizace zahrnuje také vysoce přesné jednotky proudových a napěťových senzorů, takže konstruktéři zabývající se návrhem a testováním baterií mohou snadno korelovat akce cykleru s externími měřeními v rozlišení na úrovni mikrosekund, což jim pomáhá nastavit, provést a hlásit test rychleji as menšími náklady.

Portfolio výkonové elektroniky NI pro testování baterií zahrnuje simulátory sítě a cyklery na úrovni článků, modulů nebo sestav. Vylepšená obsluha přímo zákazníkem.

ni.com

 

Hodnocení článku: