Jste zde

5 kamer pro bezpečnější pohyb – technologické novinky od CEL

Sem vložte příslušný text včetně HTML syntaxe nManévrování s velkým vozem v malém prostoru je poměrně náročná záležitost. Irská společnost Connaught Electronics (dále CEL) zahájila ve spolupráci s významným evropským výrobcem automobilů vývoj kamerového systému pro automobily, který řidičům a řidičkám tuto situaci výrazně usnadní, například při parkování.ebo v případě nevyužití této části vše vymažte - tedy včetně tohoto textu!

Systém se skládá z několika (1 až 5) kamer, které prostřednictvím centrální jednotky přenáší obraz na displej, umístěný před řidičem v palubní desce. Kamery mohou být umístěny do nárazníků, zpětných zrcátek či zadní konzoly a řidič má možnost přepínání mezi jednotlivými záběry. Systém je nastaven tak, aby byl funkční do rychlosti cca 30 km/h, poté se obraz z bezpečnostních důvodů automaticky vypne.

Zatímco v mateřském závodě v Irsku bude probíhat montáž kamer, v nových výrobních provozech CELu v Jiřicích u Humpolce se připravuje výroba zmíněných řídících jednotek (ECU). Výroba technologií SMT bude probíhat na nejnovějších automatech Panasonic, které patří ke špičce ve své třídě. Ačkoliv to dnes není vyžadováno, CEL již teď zavádí při této výrobě lead free, tedy bezolovnaté technologie pájení.

Technologické novinky

V posledních letech klade automobilový průmysl stále větší důraz na snižování hmotnosti a spotřeby energie. Aby těmto požadavkům vyhověla, věnuje se společnost CEL i nadále technologickým inovacím. Na základě podrobných tržních analýz a analýz potřeb zákazníků se společnost pokouší předvídat tržní trendy a udržet se tak na čele vývoje.

CEL se ve spolupráci s řadou národních i mezinárodních vysokých škol a výzkumných center věnuje výzkumu a vývoji v řadě klíčových oblastí. Tato skutečnost byla potvrzena také v roce 2002, kdy společnost obdržela Irskou cenu za inovaci - Innovation Award.

Výzkumný a vývojový tým společnosti CEL se v současné době zaměřuje na následující oblasti:

  • elektronická zařízení karoserie,
  • vysílače a přijímače pro systémy dálkového zamykání,
  • kompletní zabezpečovací systémy a jejich řídící jednotky,
  • imobilizéry,
  • poplachové sirény se záložním bateriovým zdrojem,
  • mikrovlnné senzory neoprávněného vniknutí pracující na frekvenci 5,8 GHz
  • řadu automobilových kamerových produktů včetně couvacích kamer
  • bezdrátových kamer pracujících na frekvenci 2,4 GHz.


 

Představení společnosti

Společnost Connaught Electronics Ltd. původně prodávala výstražné (bezpečnostní) systémy výhradně v Irsku a následně se stala vedoucím hráčem na trhu s autopříslušenstvím. V roce 1991 získala společnost specializované zkušenosti v oblasti radiových technologií a začala dodávat specializované produkty, jako jsou systémy dálkového zamykání, řídicí jednotky elektronických zařízení karoserie a systémy aktivního vidění přímo evropským automobilovým prvovýrobcům (OEM).

V roce 2004 vedl pokračující růst společnosti ke geografické expanzi - byl otevřen druhý výrobní závod v České republice. Společnost si vybrala kraj Vysočinu Jiřice u Humpolce. Zároveň došlo k otevření zákaznického oddělení v Německu. Dnes firma dodává své výrobky přímo či nepřímo celé řadě předních evropských automobilových výrobců. Mezi její zákazníky patří BMW, Mercedes, Land Rover, Volvo, Saab, Toyota, Daimler Chrysler, VW, MG Rover a Audi.

Lidské zdroje – šance pro talenty

Společnost CEL je dynamickým a progresivním zaměstnavatelem. Současný stav více než 300 zaměstnanců působících v Irsku, Německu a v České republice představuje kritický faktor přispívající k úspěchu společnosti. Firma zaměstnává široké spektrum technických specialistů a dalších odborníků, o jejichž znalosti a zkušenosti se ve svém podnikání opírá.

V souvislosti s uvedeným rozšířením výroby otevírá CONNAUGHT ELECTRONICS /CZ/ spol. s r.o. další pracovní pozice pro kandidáty z oborů strojírenství, elektrotechniky, automatizace, mikroelektroniky a dalších. Společnost je otevřena nejen zkušeným expertům, ale i absolventům vysokých škol se zájmem o praktický rozvoj svých studiem nabytých znalostí. Seznam aktuálně otevřených pracovních pozic ve společnosti najdete na jejích pravidelně aktualizovaných webových stránkách.

Důraz na trvalý rozvoj a vzdělávání zaměstnanců je zárukou, že si společnost na trhu uchová vedoucí postavení i do budoucna.Více informací o pracovních pozicích či společnosti naleznete na www stránkách http://www.celczech.cz.

Šárka Drbová
drbovasarka@ celczech.cz

Download & Odkazy

Hodnocení článku: