Jste zde

Reakce na článek Panel EasyView kontra OP Siemensť

Reakce na článek Panel EasyView kontra OP Siemensť ze dne 13. listopadu. Autorem je pan Jaroslav Prokeš z distributorské firmy TECON s.r.o.

četl jsem článek "Panel EasyView kontra OP Siemensť". Vzhledem k nepřesným až zavádějícím informacím uvedeným v tomto textu se z pozice distributora grafických panelů EasyView, firmy TECON s.r.o., musím k těmto údajům vyjádřit.

Autor opomněl uvést skutečnost, že pro připojení k Siemens S7/200 po PPI není nutný žádný převodník, který by navýšil cenu panelu. Právě aplikace s řadou S7/200, vzhledem ke své cenové relaci, jsou největším trhem pro panely podobného typu. Pro zmiňovaný typ spojení s S7/MPI je nutný převodník MPI/RS232.

Autor ovšem nepostřehl, že společnost TECON s.r.o. nabízí takový převodník za 7 300.- Kč. Pokud zákazníci potřebují připojení pomocí MPI, v nabídce jsou typy s přímo zabudovanou plnou podporou MPI v cenách již od 14 500,- Kč.

V porovnání s uvedeným typem TP170A vyniká panel MT506L vyšší rychlostí zpracování a zobrazování, větším počtem obrazovek, pokročilými funkcemi jako jsou animace, receptury, zpracování alarmů a událostí, včetně uchování těchto údajů v zálohované paměti, stovky připravených symbolů, možnost zapojení více panelů na jednu sériovou linku, podpora velkého množství výrobců PLC ovladači určenými přímo pro konkrétní automaty (AB, Siemens, Koyo, OMRON, SAIA, Mitsubishi …) atd. Panel má také rovné čelní provedení pro snadnější čištění a umístění ochranných fólií. Domnívám se, že autor výše uvedeného článku, dříve než dojde k účelovým závěrům, by se měl lépe seznámit s produkty, o nichž se zmiňuje.

Jaroslav Prokeš, TECON s.r.o.
Hodnocení článku: