Jste zde

Bezpečností i řídící jednotka v jednom - Compact GuardLogix 5370

Nový procesor Compact GuardLogix 5370 od společnosti Rockwell Automation zjednodušuje bezpečnost strojů, protože zajišťuje integrované bezpečnostní funkce a řízení pohybů na jediné síti EtherNet/IP.

Výrobci strojů a dalších produktů hledají neustále způsoby, jak by mohli zjednodušit a standardizovat bezpečnost u svých strojů a systémů. Uživatelé nového procesoru Allen-Bradley Compact GuardLogix 5370 od společnosti Rockwell Automation již nemusejí zavádět samostatné sítě a procesory pro řízení bezpečnosti a pohybů v aplikacích až do 16 os pohybu. Toto zjednodušuje provedení návrhu bezpečnostního systému pro širokou paletu různých standardních a zakázkových strojů a ve výsledku se podílí i na zjednodušení systémové architektury.

Procesor Compact GuardLogix 5370 pomáhá uživatelům rovněž dodržovat globální bezpečnostní normy. Dosahuje integrity bezpečnosti úrovně 3, úrovně vlastností e a kategorie 4 – nejvyšší hodnoty pro oblast bezpečnosti strojů. Když se používá v kombinaci se servoměničem Allen-Bradley Kinetix 5500 nebo střídavým frekvenčním měničem Allen-Bradley PowerFlex 527, mají uživatelé k dispozici integrovanou funkci vypnutí krouticího momentu přes síť EtherNet/IP.

Stejně jako u ostatních procesorů Logix mohou techničtí konstruktéři využívat software Rockwell Software Studio 5000  ke konfiguraci procesoru ControlLogix 5370 a k vývoji všech prvků jejich řídicího systému. Data je možné definovat jednorázově a poté k nim jednoduše přistupovat a využívat je opakovaně u různých typů strojů pro urychlení vývoje a uvedení systému do provozu. Díky využívání jediného programovacího prostředí pro řízení bezpečnostních funkcí i standardní řízení odpadá potřeba spravovat ručně samostatnou standardní a bezpečnostní paměť, případně dělit logiku systému pro oddělení bezpečnostních součástí.

Procesor Compact GuardLogix 5370 vyráběný v Singapuru obsahuje také dva porty pro síť Ethernet, a podporuje tak lineární i kruhovou (DLR = device level ring) topologii sítě. Zabudované energetické úložiště eliminuje potřebu využívat baterie a vyjímatelná paměťová karta Secure Digital (SD) s kapacitou 1 GB zlepšuje integritu dat.

Společnost Rockwell Automation rovněž v pozdějším období letošního roku představí verzi určenou pro instalaci přímo na stroji – procesor Allen-Bradley Armor Compact GuardLogix 5370. Tato volitelná možnost uživatelům umožní umisťovat procesor blíže k příslušné aplikaci nebo přímo na stroji, čímž se usnadní instalace, uvedení do provozu a odstraňování potíží. Procesor určený pro montáž na stroj se bude vyznačovat třídou krytí IP 67 pro ochranu proti stékající vodě a dále kabeláží dovolující rychlé zapojení, která zjednoduší propojení v rámci systému.

Odkazy:

Hodnocení článku: