Jste zde

Binder 720/770: konektory pro stísněné instalační prostory

Pro miniaturní řadu 720 Binder vyvinul bezpečnou a robustní úhlovou verzi s možností montáže v terénu pro aplikace s omezenými podmínkami instalace. Úhlové řešení s variabilním směrem kabelového vývodu nabízí také řada 770. Konektory jsou určeny pro jmenovitá napětí od 60 V do 250 V a proudy od 2 A do 7 A s krytím IP67.

Tyto  kompaktní úhlové konektory najdou uplatnění v průmyslových systémech i technologii budov. Zejména tam, kde je po třeba vytvořit bezpečné elektrické spojení ve stísněných prostorách, úhlové verze řady 720/770 se zaklapávacím nebo bajonetovým uzávěrem poskytují spolehlivou a prostorově úspornou alternativu k rovným verzím.

V případě zaklapávacích konektorů řady 720 je elektrické připojení jištěno mechanicky pomocí zámků na krytu, zapadajících do příslušné štěrbiny. Tento typ zamykání je však náchylný na nesprávnou manipulaci: Pokud je konektor vytahován pod nesprávným úhlem, nikoli axiálně, může to v závislosti na velikosti a směru tažné síly zničit plastové zámky. Aby se zabránilo této chybě aplikace, vložil Binder mezi těleso kontaktu a šikmé pouzdro kroužek se závitem. I při působení síly pod úhlem k ose konektoru jsou zámky chráněny před poškozením a konektory mohou odolat zatížení daleko přesahujícímu standardní požadavky. Díky této úpravě lze tělo kontaktu otáčet v krocích po 90°, což umožňuje uživateli vybrat si směr výstupu kabelu.

Pro pouzdra pod úhlem 90° je vedení kabelů uvnitř krytu konektoru obecně problematické. Ohnutí kabelu o 90° je často obtížné vzhledem ke konstrukci a průměru izolace a předepsaných průměrech ohybu.,. Pro nová pouzdra byl proto zvolen úhel 100°, což značně zjednodušuje montáž kabelů.

Úhlové konektory v detailu

Nové úhlové verze řady 720 snap-in se používají například v instalacích světelné techniky, vytápění skleníků a elektrokol. Řada je určena pro jmenovitá napětí od 60 V do 250 V a proudy od 2 A do 7 A. U 3- až 12-pinových konektorů je zakončení kabelu realizováno pájením. Splňují stupeň ochrany IP67 (zapojené) a vydrží více než 500 spojovacích cyklů.

NCC (Not Connected Closed) úhlové konektory řady 770 s bajonetovým uzávěrem se používají například v kompaktních ručních ovládacích panelech, v lékařských zařízeních pro domácí péči a v laboratorních měřicích přístrojích, které musí být instalovány zvláště prostorově úsporným způsobem - například v bezprostřední blízkosti zdi. 8pinové konektory jsou také vybaveny pájecími svorkami; jmenovité napětí a proud jsou 175 V a 2 A. Kromě krytí IP67 u zapojených sestav dosahují stejných parametrů I panelové zásuvky právě díky technologii NCC. Konektory řady 770 vydrží více než 5 000 párovacích cyklů.

Kromě černé jsou konektory řad 720 a 770 k dispozici v červené, zelené a modré barvě a také v bílé (RAL 9002), která je typická pro lékařské aplikace.

Oblasti použití:

  • Technologie osvětlení a vytápění, e-mobilita (řada 720)
  • Mobilní a laboratorní přístrojové vybavení, lékařská technika, laboratorní metrologie (řada 770)

Parametry:

  • Uzamykací systém: zaklapávací (řada 720), bajonet (řada 770)
  • Ukončení: pájení
  • Počet vývodů: 3 až 12 vývodů (řada 720), 8 vývodů (řada 770)
  • Jmenovité napětí: 60 V až 250 V (řada 720), 175 V (řada 770)
  • Barevné verze
  • Variabilní kabelový výstup
  • Stupeň ochrany: IP67 (připojeno)
  • Cykly spojování: > 500 (řada 720), > 5 000 (řada 770)

www.binder-connector.de

Hodnocení článku: