Jste zde

KNX zdroje, Dali brány a USB/IP rozhraní v produktové řadě SpaceLogic

Systém SpaceLogic umožní výrazně snadnější provoz, instalaci, diagnostiku i správu zařízení.  Schneider Electric přichází s novými akčními členy, napájecími zdroji KNX sběrnice, DALI bránami a systémovými prvky, jako jsou liniová spojka a další rozhraní.  Díky nové koncepci akčních členů je výrazně snížen počet prvků a nabídka je tak přehlednější.

Nové zdroje navazují na dosavadní nabídku zdrojů s 320 mA a 640 mA. Tyto umožňují redundantní zapojení 2 zdrojů pro případ selhání jedno z nich. Novinkou je zdroj o proudu 1280 mA. Všechny zdroje jsou vybaveny výstupem pro diagnostické účely. Mimo napájení KNX sběrnice jsou zdroje vybaveny standardním výstupem 30 V. Prvky rovněž obsahují ochranu proti zkratu.

Mezi důležité systémové přístroje patří jednotlivá rozhraní jako liniová spojka, KNX IP router, KNX USB a KNXIP rozhraní. Hlavní výhodou je šifrovaná komunikace dle KNX Secure. Všechny prvky se zmenšily na jeden modul a odpadla nutnost externího napájení.

Schneider Electric doplňuje svoji dosavadní nabídku základních DALI bran o další bránu SpaceLogic KNX DALI Gateway Pro. Základní řada KNX DALI Gateway Basic je dostupná ve variantách s jedním až dvěma DALI kanály, tedy pro 64 nebo 128 svítidel. Premiová řada  SpaceLogic KNX DALI Gateway Pro poskytuje pokročilé funkce jako je DALI 2.0 Multi Master, snadnou integraci do zařízení spaceLYnk, webserver a test nouzových svítidel.

Firmware update a diagnostika

Všechna zařízení SpaceLogic jsou schopny diagnostiky a aktualizaci firmware pomocí nástroje Device Firmware Update (DFU). Diagnostiku lze uložit do souboru, který následně slouží technické podpoře pro rychlé řešení vzniklých problémů.

  • Jeden nástroj pro aktualizaci a diagnostiku zařízení SpaceLogic KNX
  • Kybernetická bezpečnost aktualizace
  • Snadná instalace
  • Diagnostické funkce, které poskytují informace o provozu zařízení během životního cyklu

 

DFU nástroj pro aktualizaci a diagnostiku SpaceLogic Switch&Blind zařízení

Vývojové centrum Schneider Electric

Není všeobecně známo, že vývojové centrum Schneider Electric se nachází v Napajedlích ve Zlínském Kraji. Historie vývojového centra sahá do roku 2004, kde pod značkou Merten DE začal vývoj hardware i software KNX zařízení. V roce 2011 došlo ke koupi společnosti Merten DE právě Schneiderem Electric. Od té doby se vývojové centrum prosazuje v globálním měřítku a přebírá některé vývojové aktivity ostatních vývojových center ve světe. Proto se vedení Schneider Electric rozhodlo pro vývoj KNX SpaceLogic Switch&Blind právě zde. Jedná se o kompletní vývoj celého zařízení: software (DFU tool), firmware, hardware i mechanický design. Ikdyž se jedná o zařízení určené do rozvaděče, tak mechanický design produktu SpaceLogic Switch&Blind získalo ocenění World Design Guide.

Historie vývoje KNX zařízení ve vývojovém centru Napajedla

Webinář Chytré novinky KNX pro správné profesionály

Veškeré portfolio společnosti Schneider Electric naleznete na https://www.se.com/cz/systém-knx/

Hodnocení článku: