Jste zde

TwinCAT míří do cloudu

TwinCAT Cloud Engineering poskytuje základ pro aplikaci průmyslového IoT, integruje celou řídící architekturu a zároveň řeší zásadní otázky bezpečnosti.

S technologií TwinCAT Cloud Engineering mohou uživatelé vytvářet a používat stávající produkty TwinCAT pro inženýrství a runtime přímo v cloudu. Nové řešení umožňuje rychlý a snadný přístup z webové stránky Beckhoff pomocí webového prohlížeče a nevyžaduje žádný další software. Nové řešení umožňuje registrovaným uživatelům pracovat s vývojovým prostředím TwinCAT i z dříve nepodporovaných zařízení, jako jsou například počítače Tablet PC. Navíc je možné vytvářet a spravovat instance a řadiče TwinCAT přímo v cloudu.

Instance TwinCAT Cloud Engineering generované uživateli mohou být připojeny k hardwaru fyzické kontroly přes zabezpečený přenosový kanál. Uživatelé těží ze všech výhod řídicí architektury TwinCAT, ale mají k dispozici také distribuovanou spolupráci prostřednictvím úložiště řízení zdrojů. Zejména pro nové uživatele má přístup k instanci TwinCAT Cloud Engineering v cloudu ideální a komplexní základ pro seznámení se s prostředím TwinCAT.

Technologie TwinCAT Cloud Engineering navíc umožňuje firmám přesunout celou svou architekturu TwinCAT do cloudu, přičemž jediným rozdílem oproti konvenčnímu prostředí TwinCAT je, že místo lokálního počítače používají virtuální prostředí. Uživatelé si nemusí zvykat na nový software, ale mohou jednoduše pokračovat ve stejném známém vývojovém prostředí. Správci systémů nemusí instalovat a udržovat více verzí softwaru, přizpůsobených konkrétním generacím strojů na svých vlastních počítačích. Místo toho mohou uživatelé spouštět samostatné instance TwinCAT Cloud Engineering s různými verzemi softwaru, ke kterým mají přístup, kdykoli potřebují. Soubory projektu jsou uloženy v úložišti řízení zdrojových kódů, ke kterému lze přistupovat přímo z prostředí TwinCAT Engineering.

TwinCAT Cloud Enginnering představí Beckhoff také na veletrhu AMPER 2020 od 17. do 20. března v Brně.

http://www.amper.cz/

https://beckhoff.cz/

Hodnocení článku: