Jste zde

Ethernet a sklep plný brambor

Z nadpisu by bylo možné usoudit, že nás v HW serveru vydatně ofoukl lednový vítr, nebo píšeme těsně před obědem. My jsme se akorát pokusili zaměnit serverovnu za sklep s uskladněnými hlízami na zimu.

Skladování brambor (ale i např. cibule) se zdá jako jednoduchá záležitost, přesto má poměrně přísná pravidla. Na dlouhodobé skladování je potřeba udržovat stálou teplotu 4°- 6°. Pokud teplota klesne, hlízy začínají sládnout, protože se v nich začne štěpit škrob. Při teplotách vyšších začnou brambory klíčit a urychlí se jejich stárnutí.

Dále je důležitá vlhkost, ideálně 90%. Vlhko by ale nemělo „zatuchnout“, proto je potřeba prostor větrat. A v neposlední řadě je důležité světlo, lépe řečeno tma.

Všechny tyto veličiny je možné pravidelně kontrolovat běžnými měřiči při pravidelných návštěvách, a nebo…

Nebo tu máme zařízení Poseidon2 3468!

Tato průmyslová jednotka od českého výrobce HW group hravě zvládne všechen dohled nad požadovanými veličinami a díky DO výstupu (230V/16A) dokáže ovládat další elektrická zařízení např, dokáže spustit větrání, které je pro skladování hlíz velmi důležité.

Poseidon2 3468 dokáže vyčítat až 8 senzorů přes sběrnici 1 wire/1 wire uni. Zde budeme monitorovat teplotu, vlhkost, světlo nebo zaplavení. Všechny čidla nastavíme do přesných alarmových hodnot a při překročení limitů ihned dostáváme informaci na e-mail či do portálu SensDesk.
Zároveň jsou data o naměřených hodnotách uložena v jednotce, kde může být až 250 tisíc záznamů. Uložená data mohou sloužit například pro doložení kvality hlíz dodavatelům. Vývoj teploty ve skladu společně s předpovědí počasí umožní dopředu reagovat na náhlé výkyvy teploty a předejít poškození mrazem.
Zde se projevuje silná stránka připojení monitoringu do internetu. Přehledy měření jsou dostupné odkudkoli a to jak prostřednictvím počítače, tak i přes mobilní aplikaci.

Přes 4x DI kontakt detekujeme různé stavy skladu, například dveřní kontakt, pohybové čidlo nebo kouřové čidlo.

Jednotku lze připojit na náhradní zdroj UPS, nebo jí rozšířit o SMS bránu a o alarmech být informován prozvoněním a SMS zprávou na vybraná telefonní čísla.

Celý systém je velmi variabilní, je možné využít různé počty a typy čidel a nastavovat různé limity hlídaných teplot a vlhkostí. Dohledový systém i celý sklad lze operativně přenastavit na skladování dalších druhů ovoce, zeleniny, krmiva nebo jiných komodit.

Více informací k jednotkám Poseidon2 3468 získáte na  obchod.hw.cz. Případné dotazy vám zodpoví p. Petr Burda (burda@hw.cz), +420 241 402 940.

http://obchod.hw.cz/eshop/poseidon2-3468-ip-termostat-s-rele-vystupy-230v-16a/

Hodnocení článku: